Cesar Millan Bibliográfia és DVD-kCesar Millan könyvei (társszerző Mellissa Jo Peltier):


 • Cesar's Way: The Natural, Everyday Guide to Understanding and Correcting Common Dog Problems. 2006.                                                                                                  
  Kép
 • A csodálatos kutyadoki  

  Hogyan váljunk falkavezérré kutyánk számára 2010.
  (Cesar's Way: The Natural, Everyday Guide to Understanding and Correcting Common Dog Problems, 2006)

  Kép


 • Be the Pack Leader: Use Cesar's Way to Transform Your Dog . . . and Your Life.  2007. 

  Kép

 • A Member of the Family: Cesar Millan's Guide to a Lifetime of Fulfillment with Your Dog. 2008.

Kép

 • A kutya mint családtag: Cesar Millan útmutatása az elégedett és boldog kutya-ember kapcsolat megteremtéséhez 2012.        (A Member of the Family: Cesar Millan's Guide to a Lifetime of Fulfillment with Your Dog. 2008.)  • How to Raise the Perfect Dog: Through Puppyhood and Beyond. 2009.   Kép

  • Hogyan neveljünk tökéletes kutyát...  Kölyökkortól a fiatal felnőttkorig 2011. (How to Raise the Perfect Dog: Through Puppyhood and Beyond. 2009.)
      
        
  • Cesar's Rules: Your Way to Train a Well-Behave Dog  2010.                                                        

  Cesar Millan DVD-k:

  • People Training for Dogs, 2005

   Kép 
  • Becoming a Pack Leader, 2006   Kép 

  • Your New Dog: First Day and Beyond, 2007

   Kép 

  • Sit and Stay the Cesar Way, 2008

   Kép 

  • Common Canine Misbehaviors, 2009

   Kép 

  • Raising the Pefect Puppy, 2010

   Kép

  • Dog Whisperer with Cesar Millan - The Complete First Season, 2006

   Kép

  • Dog Whisperer with Cesar Millan - The Complete Second Season, 2007

   Kép

  • Dog Whisperer with Cesar Millan - The Complete Third Season, 2008

   Kép

  • Dog Whisperer with Cesar Millan - The Complete Fourth Season, 2010   Kép


  Biográfia-Életrajz

   
   
  Cesar Millan és családja 1995-ben
  César Millán Favela 1969. augusztus 27-én született  Mexikó Culiacán városában. Édasapja Felipe Millán Guillen, édesanyja María Teresa Favela de Millán.
  A kis Cesar nagyapja farmján nőtt fel. Mivel már akkor is rendkívül jól értett a kutyákhoz, de annál nehezebben illeszkedett be a gyerektársadalomba el Perreronak, azaz "kutya-fiú"-nak csúfolták társai.
  Egészen kicsi gyermekként arról álmodozott, hogy ő lesz a legjobb kutyatréner az egész világon.
  21 éves volt, amikor illegálisan átszökött Amerikába. Nem beszélt angolul és nem ismert senkit sem. Először egy kutyakozmetikában kapott munkát, ahol hamar kiderült, hogy milyen jól tudja kezelni a nehéz eseteket is.
  Jada Pinket Smith és Will Smith 4 problémás rottweilerét is boldoggá tette, a gazdik pedig örök barátságukkal hálálták meg tevékenységét. Egy éven keresztül nyelvtanárt fizettek neki és beajánlották kollégáiknak, barátaiknak, így többek között Nicolas Cage, Vin Diesel, Oprah Winfrey is Cesar első ügyfelei között volt.
  2000-től tartózkodik legálisan az Egyesült Államokban, és 2009-ben kapott állampolgárságot. Megalapította a Dog Psychology Centert (Kutya-Pszichológia Központ), ahol a kutyafalkája segítségével az agresszív, félős, problémás állatok rehabilitációját segíti elő.
  Az áttörő siker 2004. szeptember 13-án kopogtatott be hozzá, mikor a National Geographic Channel bemutatta a híressé vált sorozatot, a Dog Whisperert. Már az első évad a csatorna elsőszámú sikersorozatává emelte a show-t. Ma már a tévénézők több mint 80 országban követhetik nyomon a kutyasuttogót.
  Az évek során, a Dog Whisperer sikerét meglovagolva Cesar több könyvet is írt, melyek kivétel nélkül a New York Times best-seller listáját vezették milliós eladási példányszámokkal. Non-profit  alapítványának (The Millan Foundation) célja, hogy a bántalmazott és elhagyott kutyáknak egy jobb életet biztosítson, valamint az, hogy az embereket megtanítsa arra, hogyan bánjanak négylábú barátaikkal.
  Cesar Millan eljutott hollywoodi filmprodukciókba is. Többek között egy-egy epizód erejéig feltűnt a nálunk is nagy sikerrel játszott Bones (Dr. Csont-2008), a The Ghost Whisperer (Szellemekkel suttogó) és a South Park (2006) című sorozatokban. Továbbá a Beethoven's Big Break (2008) és a The Back-Up Plan (2010) című nagyjátékfilmekben.
  Cesar munkáját számos díjjal ismerték el pályafutása során. 2005-ben a Nemzeti Állatvédő Liga részesítette különleges dícséretben az állatok rehabilitációját elősegítő munkájáért; 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben a Csodálatos kutyadoki (Dog Whisperer) sorozatát Emmy-díjra jelölték a legjobb valóság-show kategóriájában;  2006-ban az IACP (International Association of Canin Professionals) tiszteletbeli tagjává választotta őt és feleségét; 2007-ben elnyerte a Michael Landon-díjat a fiatalság televíziós nevelőmunkájáért; 2008-ban pedig átvehette Los Angeles város Treasure Awardját és a legjobb valóság-show díjját is.2010-ben pedig a People's Choice Award-ot nyerte el a Kedvenc állatos filmsorozat kategóriában a Csodálatos kutyadoki.
  Cesar számára ez az esztendő sok változást hozott. Szeretett kutyáját, Daddyt, az amerikai pit bull terriert 2010. februárjában vesztette el. Daddy 16 évig volt hűséges társa és segítője. A nyár elején pedig hivatalossá vált az is, hogy házassága Ilusión Wilson Millannal véget ért. Iliusión és Cesar 1994-ben házasodtak össze. Két fiuk van, Andre (1995) és Calvin (2001).
  Az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Kanadában turnézik élő műsorával, és ez a tevékenysége is hihetetlen népszerűségnek örvend.
  Céltudatos, magabiztos, határozott és nagyon pozitív személyiség, hamar elnyeri mind a kutyák, mind az emberek figyelmét, tiszteletét.
  Első könyve a Cesar's Way (magyar fordításban a Csodálatos kutyadoki címen jelent meg 2010-ben) Kaliforniában az iskolai tananyag részét képezi 2008-tól.
  A kamaszokat az energia nyelvére, felelősségvállalásra, a kutyák gondolkodására tanítja. A falkamentalitás, a csapatmunka megértéséhez, az erőszakmentes önérvényesítésre való neveléshez is használják az alapoktatásban.
  Jelenleg a Yale Egyetemmel együttműködésben egy új tanterven dolgozik, amely szeretné megalapozni az együttérzésre és empátiára való nevelést, elősegítve a gyerekek kiegyensúlyozott kapcsolatát környezetükkel, a természettel, családjukkal és barátaikkal.